+48 696 181 474
+48 606 709 997
9:00-16:00 (pn. - pt.)
FHU INSTEL
ul. Okrzei 55
68-200 Żary
- Rura koncentryczna 1000 mm
- Rura jednościenna 1000 mm
- Rura izolowana 1000 mm ocynkowana wentylacyjna
- Uszczelka do systemów powietrzno - spalinowych
- Obejma spinająca połączenia elementów izolowanych
- Obejma stabilizująca
- Rura polipropylenowa 1000mm jednościenna PP do kotła kondensacyjnego - system kominowy PEGASUS PP
- Rura izolowana 1000 mm - kominki na drewno
- Obejma spinająca rury izolowane
- Rura elastyczna MK Flex do kotłów kondensacyjnych- 1 mb
- Rura koncentryczna 500 mm
- Rura izolowana 1000mm nierdzewna wentylacyjna
Piec do pizzy i chleba Casa opalany drewnem z kominkiem nierdzewnym
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Zapraszamy do odkrycia serii "Vitcas Casa" - doskonałego rozwiązania dla miłośników drewnianych pieców ogrodowych. Ten piec wykonany jest z najwyższej jakości materiałów ogniotrwałych, co zapewnia jego trwałość i niezawodność. Jest praktyczny i łatwy w budowie, dzięki czemu nawet początkujący użytkownicy mogą cieszyć się jego urokami.
"Vitcas Casa" dostarczany jest w 6 częściach, z których żadna nie przekracza 25 kg. Dzięki temu montaż pieca jest prosty i nie wymaga specjalistycznych narzędzi. Do połączenia elementów pieca zaleca się użycie silikonu wysokotemperaturowego Vitcas, który zapewni bezpieczne i trwałe połączenie.
Piec "Vitcas Casa" został specjalnie zaprojektowany i wykonany w Wielkiej Brytanii, co gwarantuje jego wysoką jakość i niezawodność. Jest doskonałym wyborem dla osób, które szukają praktycznego i estetycznego pieca ogrodowego, który doskonale wpasuje się w mały ogród.
Nie czekaj i wybierz piec "Vitcas Casa" - idealny sposób na rozpoczęcie przygody z piecami opalanymi drewnem w Twoim ogrodzie!
Wymiary:
- Wielkość wnętrza: 370 mm x 600 mm x 400mm (wysokość)
- Wymiary zewnętrzne: 550mm głębokość x 670mm szerokość x 520mm wysokość
- Waga: 150kg
- Ilość pizzy: 1 lub 2 jednorazowo
Zakres dostawy:
- Piec (w 6 częściach)
- 1 silikon wysokotemperaturowy Vitcas
- Metalowe drzwi z termometrem
- Komin ze stali nierdzewnej z szybrem
Uwaga: zestaw nie zawiera cegieł widocznych na zdjęciu.
Jeśli planujesz zbudować swój własny piec chlebowy, to koniecznie przeczytaj nasze wskazówki dotyczące izolacji.
Zalecamy, aby podstawa pieca była w pełni podparta i izolowana od spodu ceramiczną płytą izolacyjną Vitcas o grubości 50 mm. Dzięki tej izolacji, Twój piec będzie działał znacznie efektywniej i szybciej osiągnie pożądaną temperaturę.
Jeśli chcesz uzyskać dodatkową izolację, możesz zastosować matę z włókna ceramicznego. Przed jej zastosowaniem, warto rozpalić w piecu raz lub dwa razy. Mata może być przyklejona do zewnętrznej strony pieca przy pomocy Ceramicznego Kleju Ogniotrwałego CFA, a następnie zbrojona siatką. Na końcu warto wykończyć całość zaprawą do pieca chlebowego, która jest wodoodporna.
Jeśli szukasz inspiracji i chcesz zobaczyć jak zbudować piec chlebowy krok po kroku, zajrzyj na naszą animację. Pokażemy Ci jakie materiały będą potrzebne oraz jakie kroki należy wykonać, aby zbudować piec chlebowy zgodnie z zasadami sztuki piekarskiej.
Sugerowane materiały do izolacji pieca:
- mata z Włókna Ceramicznego – 3 metry
- 2 tuby kleju CFA
- siatka zbrojeniowa
- 1x20kg Zaprawa do Pieca Chlebowego
- 1 Płyta z Włókna Ceramicznego o grubości 50mm (dodatkowa izolacja pod podstawą pieca dla lepszej wydajności)
Warunki gwarancji:
1. Gwarancja nie obejmuje otarć lub małych pęknięć, które mogą pojawić się podczas naturalnej rozszczerzalności i skurczy spowodowanych działaniem ciepła na kopułę i podstawę pieca.
2. Piec jest instalowany zgodnie z dołączoną instrukcją, a także zgodnie z obowiązującym prawem budowlanym oraz przepisami BHP.
3. Gwarancja nie obowiązuje w przypadku stosowania innego paliwa niż suche drewno.
4. Gwarancja nie obowiązuje w przypadku powstania pęknięć spowodowanych przepełnienem pieca lub używania paliwa innego niż zalecane albo nie przestrzeganie wytycznych odnośnie powolnego wypalania jesienią i zimą.